KLOCKAN

onsdag 15 april 2009

Jing

För en nättrader är program som tar skärmdumpar (”screen capture”) oumbärliga vid behov eller önskemål att delge andra diagram ur exempelvis en trading plattform. Ganska nyligen hittade jag för detta ändamål pärlan Jing.

Jing är utvecklad av Techsmith som fungerar på båda i Windows XP/Vista och Mac och är gratis. Programmet är enkelt att använda men det som imponerar mest är att de filmer och bilder som fångats ögonblickligen kan delas med andra.

Efter installationen kommer en liten gul bubbla att visas på ovantkanten av skrivbordet. Genom att föra musen till bubblan visas valen “Capture”, “History” och “More”.

För att fånga en skärmbild klickar du på ”Capture” varefter du får möjligheten att välja en valfri yta på skärmen. Bestäm därefter om du vill ha en bild eller en video. Beroende på ditt val erbjuds lämpliga redigeringsoperationer. Bilderna sparas som en PNG-bild medan filmen som en SWF Flash-fil.

Efter att bilden är fångad eller videon inspelad kan du redigera enkelt genom att lägga till text, pilar och framhävningar. Därefter kan du antingen spara din bild eller video på din hårddisk eller via en mus klick ladda upp till Screencast.com via Jing.

Väljer du att ladda upp till Screencast.com får du sekunderna efter en länk till filen. Länken visas inte utan finns i datorns clipboard och allt som krävs är en höger klick på musen och valet ”klistra in” där du vill att länken ska visas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar