KLOCKAN

tisdag 5 oktober 2010

Market Rewind

Nedan följer några tankar om gårdagens handel.

Förutsättningar

Gårdagens nyheter var bättre än väntat Pending Home Sales & sämre än väntat Factory Orders. Min bedömning var att nyheterna inte hade sådant värde att kunde påverka kvällens utfall nämnvärt. Sentimentet var dock ganska negativt. Dollarn hade stärkts vilket många gånger, om än tillfälligt, påverkar råvarupriserna negativt.

Tekniska Nivåer

Närmaste motstånd upp var @1144. Nivån har tidigare varit avgörande i det dagliga diagrammet (dubbel topp) och var en viktig nivå i fredagens handel. Kunde ES etablera sig över @1144 så såg @1153,50 ut som ett rimligt mål. Under @1144 så var fredagens lägsta det sannolika målet.

@1141,5 var fredagens VPOC och således en viktig referens nivå. Likaså var @1138 en betydelsefull nivå utifrån de senaste dagarnas handel.

Support ner var @1131,25 och framförallt @1127,25. Vid senaste testet av @1127,25 hade köparna drivit upp priset med full kraft och lämnat en ”hammare” i dagsdiagrammet vilket gjorde nivån extra intressant.




5m Diagram


1m Diagram med TICK



Orderflödet







Utvärdering

Den enkla traden igår var kort under motstånd (@1144) . Jag uppfattade dock inte marknadens svaghet förrän i efterhand när @1138 bröts neråt.

Generellt upplever jag Support playen, Pullback playen och Transition Pattern playen som mina tre bästa setups. Vid exempelvis en breakout är det inte alltid lätt att avgöra om den är reell eller inte när den händer. I efterhand finns flera ledtrådar i form av volym och köp/sälj tryck. En verklig och framförallt explosiv breakout ger ofta en Pullback play med hög sannolikhet att lyckas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar