KLOCKAN

torsdag 30 september 2010

Steenbargers Transition Pattern


Priset gör en momentum lägsta notering, dvs. en prisnotering med ordentlig volym och ett starkt säljtryck (framgår här av TICK). Efter en rekyl som många gånger återhämtar en stor del av rörelsen – dock inte i detta fallet– återupptas trenden ner med en ny intradagslägsta notering till följd. Volymen och säljtrycket är dock lägre i förhållande till den tidigare botten. Det lägre priset attraherar inte fler säljare. Rekylen efter denna andra botten blir ofta kraftigare än den föregående rekylen i takt med att felpositionerade traders täcker sina positioner.

2 kommentarer:

  1. Min kommentar passar kanske inte ditt inlägg men hoppas att det är ok ändå..

    Är mirus futures de billigaste? Velocity futures verkar ha lite mindre i "courtage" (roundturn) men de har dock inte Zen-Fire.

    Vet du någon mäklare där man får ninja trader "gratis" (med atm (stoploss, limit) eller något annat program (sålänge det är bra)?

    SvaraRadera
  2. Mirus är inte billigast. Jag tror Advantge futures är bland de billigaste. Mirus erbjuder dock en hel del för retail tradern, i form av plattform och data feed. Jag försökte en gång deala med Mirus och åberopade Advantage men fick blankt nej. De har dock vissa generella kvantitets rabatter. Tror man kan få ner priset över ett par hundra kontrakt per månad. Hur som stannade jag kvar i Mirus.

    SvaraRadera