KLOCKAN

måndag 15 mars 2010

Outside-In

I föregående inlägg redogjorde jag för Tom Bartons (Electronic Local) initierande handelsmetod Inside-Out. Motsatsen till en initierande affär är en responsiv affär (countertrend). Av Electronic Local bloggen framgår att även dessa affärer ingår i Toms handelsplan. Detaljerna för hur Tom kvalificerar dessa affärer framgår dock inte av bloggen.

Genom reverse engineering har jag skapat en egen strategi för Outside-In affärer. Nedan följer de regler jag uppställer för en sådan affär.

a) Priset måste handlas inom ett fördefinierat stöd/motstånds område.
b) En divergens i Delta ska föreligga.
c) Momentum ska vara med affären.
d) Order flow ska vara med affären.
e) När samtliga förutsättningar är för handen tas position vid periodens close.
f) Absolut SL är 9 ticks, men affären kan stoppas tidigare om order flow dikterar så.
g) Profit tas vid logiska stöd/motstånds nivåer eller mekaniskt efter 8 tick, beroende på volatilitet och om scaling tillämpas. Ett minsta mål om 8 tick ger således drygt en risk/reward om 1:1.

Reglerna är således lika lydiga med de för en Inside-Out affär, med tillägget att delta divergens ska föreligga samt följande twist.

Eftersom Keltner kanalen anger spelplanen så ska priset handlas vid ytterkanalerna för att kvalificera affären. Vidare ska avståndet från ingångspriset till 33 EMA överstiga 8 tick (2p). Om så är fallet är strategin att handla en ny topp/botten förutsatt att en delta divergens föreligger samt 45CCI korsat 200/-200 i rikting med affären. Eftersom kumulativt delta är en eftersläpande indikator ingår inte denna i en Outside-In setup. Istället avgörs eventuella divergenser av delta för perioden och delta momentum. Affären triggas vid periodens close.









Slutligen vill jag framhålla att mina affärer är ever-changing och att ovan strategi inte är färdigutvecklad. Inlägget visar dock hur en egen handelsstrategi kan utformas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar